Підсумки  фестивалю «Сузір’я початкової школи»

Відлунали останні акорди традиційного творчо-інтелектуального  фестивалю  «Сузір’я початкової школи». З 11.02.13р. по 07.03.13р. феєрверк різноманітних заходів дав змогу кожній дитині виявити свої здібності у різноманітних творчих конкурсах, персональних та колективних виставках, інтелектуальних змаганнях.

Захід був спланований на виконання Указу Президента України«Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», з метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти.

Для виховання в учнів потреби піклуватись про навколишнє середовище, раціонально використовувати ресурси планети, вести здоровий спосіб життя заходи фестивалю підпорядковувались тематиці «Земля – наш дім! Зробимо світ навколо кращим!» екологічного спрямування, де учні мали змогу показати своє ставлення до нинішнього  стану оточуючого середовища та використання природних  запасів, запропонувати свої думки щодо методів очищення та збереження забруднених екосистем, виявити любов до рідної природи та бережливе ставлення до неї.

Були проведені майстер-класи виробів із вторинної сировини під час роботи груп продовженого дня: «Вітальні листівки»; виставка учнівських робіт з вторинної сировини; екологічний тренінг з ейдетики «Збережемо річки України» для першокласників; вікторини, години спілкування, класні турніри тощо відбулись під час роботи ГПД.

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Інтелектуальний турнір «Найрозумніший еколог» відбувся  серед учнів 3-4 класів у кабінетах інформатики у формі цікавої інтелектуально-пізнавальної гри. Учні мали змогу проявити інтелектуальні здібності під час виконання завдань на екологічну тематику та рівень оволодіння комп’ютерною грамотою.

Для учнів 1-х класів було проведено заняття з технічної творчості «Лего», під час якого учні вчились створювати з конструктора рухомі іграшки, програмувати їх дії на комп’ютері, що викликало в учнів інтерес до конструювання, потребу розвивати у себе технічні здібності.

Учні 4-х класів 20 лютого вирушили в інтелектуальну подорож «Дивовижним потягом».Командна гра - турнір «Як ми знаємо світ навколо нас?» дозволила  дітям показати свої знання  з  природознавства, основ здоров'я, Я і Україна тощо. Діти мали пройти шість станцій. На кожній з них очікували відповідні завдання. Команди підготували емблеми, девізи, обрали капітанів. Лідери команд  довели свої організаторські здібності. Гра навчила учасників знаходити спільну мову, розв'язувати суперечливі питання, які зустрічаються у повсякденному житті.  Переможцем стала команда учнів 4-Є класу «Всезнайки» (вчитель Третяк Л.М.).

Конкурси «Творчої майстерні» з образотворчого мистецтва та трудового навчання на звання  «Вправний майстер» та «Талановитий художник», у яких діти виявили вміння створювати цікаві вироби з різних матеріалів та малювати, провели  вчителі та вихователі ГПД.

Найкращі результати конкурсу на звання «Вправний майстер»: Воловік Маргарита (2-Б клас), Маринчик  Анастасія (2-Г клас), Мітюкова Єлизавета (1-А клас), Репінецький Віктор (3-Б клас), Пелих Злата (4-В клас); на звання «Чарівний пензель»: Малішевська Софія (1-Г клас), Матюшко Софія (3-В клас).
Протягом роботи фестивалю проводилась активна робота з обдарованими учнями за напрямками: персональні виставки робіт з образотворчого мистецтва, трудового навчання, конкурс власних віршів «Талановитий поет».

Конкурс читців «Птахи прилетіли – на крилах весну принесли» для учнів 1-2-х класів та «Збережемо красу Землі» для учнів 3-4-х класівбуло також проведено з метою виявлення обдарованих учнів, а також з метою екологічного та естетичного виховання. В актовій залі гімназії у присутності учнів початкової школи та батьків були визначені  переможці: Кліменко Марія (1-Г клас), Вороніна Дар’я (2-Г клас), Гончаренко Дмитро (3-В клас), Смовженко Артем (4-В клас).

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Конкурс «Кращий знавець англійської мови» серед учнів 4-х класів дозволив виявити обдарованих учнів, які мають здібності до вивчення іноземних мов: Торяник Марія (4-В клас), Дорохіна Влада (4-Г клас), Приймак Олексій (4-Д клас),Коленченко Андрій (4-Д клас).

Шаховий турнір у рамках фестивалю відбувся 27.02.13р. У ньому взяли участь 59 учнів 1-4-х класів. Конкурс проходив у два етапи: для 1-2-х та 3-4-х класів під головуванням керівника шахового гуртка Шистарьова С.Ю. Переможці: Єщенко Уляна (1-Г клас), Клименко Олексій (3-Є клас).

З метою створення умов  для економічного виховання дітей учні 2-Г класу під керівництвом вчителя Черноус З.П. та за участю батьків 5 березня провели  ярмарок дитячих виробів «З любов’ю до природи», на якому школярі могли придбати різноманітні листівки, сувеніри,  записники тощо, створені учнями 2-Г класу.

У 3-В класі 1 березня пройшла міні-конференція «Де знищується природа, там закінчується життя», метою якої було зробити невеликий підсумок отриманих знань про рослинний і тваринний світ, його знищення та шляхи збереження, висвітлити найболючіші екологічні проблеми України та усього світу. У конференції брали участь вчитель Стеценко Т.Ю., вихователь Лях Ю.В., батьки та учні 3-В класу. Всіх присутніх вразив виступ члена Українського медичного клубу, кандидата медичних наук, лікаря вищої категорії Алока Бансала, який розповів про вплив екології на здоров'я дітей.

Привітали учасників конференції гості: куратор науково-практичної конференції «Модель ООН Сканді 2012» Глотова Є.Ю. та голова конференції  Сокур Анна. Але найбільш цікавою частиною конференції стали виступи представників команд «H2O»,  «О2»,  «ЕКО+»,  «Флора» та «Фауна», читання віршів маленьких поетів, які закликали до збереження рідної природи.

Конференцію та підготовку до неї висвітлював пресцентр на чолі з Мутиліною Дар'єю та Налбандян Світланою. А маленькі кореспонденти брали інтерв'ю у працівників гімназії про тен, що мають робити учні гімназії для покращення екології та розповіли про це на конференції.

Учасники конференції «Де знищується природа, там закінчується життя» звертаються до учнів та вчителів Скандинавської гімназії підтримати ініціативу Фелікса Фінкбайнера та організації «Саджанці - планеті» посадити трильйон дерев по всій планеті та саджати дерева у нашому районі, місті.

Свято нагородження переможців конкурсів та учасників персональних виставок «Вітаємо  таланти!» 4 березня  стало підсумком фестивалю і мало на меті узагальнити роботу, проведену вчителями і учнями.Учні 1-3-х класів, які були присутні в актовій залі, переглянули виступи шкільного хору «Веселі нотки», вокального ансамблю «Співаночка» та найкращі танцювальні номери учнів гімназії, які вони підготували на уроках хореографії.

Окрасою концерту став виступ переможців конкурсу читців віршів англійською мовою: Смовженко Артема (4-В клас), Костянікіної Єлизавети та Кондратюк Аліси (4-Д клас). На святі відбулось нагородження переможців грамотами.

Бажаємо учням нових перемог і звершень!

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

Сузір’я початкової школи

 

Сузір’я початкової школи