Новорічні ранки

Цікавими новорічними заходами розпочалися зимові свята в гімназії.

Для учнів 5-6 класів театр «Божья коровка» за підтримки БО «Фонд «Сканді» підготував подарунок – виставу «Новорічні пригоди». Також деякі класні колективи презентували свої власні новорічні виступи.

Так, напередодні свята Св. Миколая відбулося інтерактивне шоу серед учнів 6-х класів. Організаторами та головними діючими особами цього свята виступили учні 6-А та 6-Г класів за підтримки класних керівників Срівастава О.А. та Терещенко Л.М. Було виконано багато пісень, проведені веселі конкурси та розваги. Учні продемонстрували своє вміння організовуватися та виступати на сцені, а також долучати до вистави глядачів із залу. Свято відбулося в інтерактивній та ігровій формі, всі отримали задоволення від побаченого.

День Святого Миколая – найулюбленіше свято української дітвори. Для учнів 5-Г (класний керівник – Голобородько В.Ю.) та 5-Б (класний керівник – Семенюк О.О.) цей день приніс не лише омріяні подарунки, а й унікальну можливість поспілкуватися з молодою талановитою українською режисеркою Іриною Правило, яка є членом спілки кінематографістів України, лауреатом фестивалю «Молодість».

Незабутнє враження на учнів та вчителів справив короткометражний фільм «Мужицький Ангел. Різдвяна історія», знятий за мотивами оповідання С.В.Васильченка. Картина експериментаційна – у ній поєднуються анімація й власне художній фільм. У такий спосіб режисерка втілює дві сюжетні лінії – про мужицького ангела та звичайного українського хлопчика Іванка, який найбільше на світі хоче, аби на Святвечір до куті був мед, якого немає, адже надворі повоєнний час, і живе хлопчина вдвох із матір’ю (батько загинув). І диво сталося – почув молитви дитини мужицький ангел, допоміг нужденним, завдяки чому і сам отримав прощення й повернувся на небеса. Це справжня добра й щаслива різдвяна історія, наповнена чарівною атмосферою українських Карпат.

Після перегляду фільму відбулося його обговорення. Багато питань ставили учні Скандинавської гімназії. Їх цікавило, де і як знімалася картина, хто грав головні ролі, як відбувався кастинг, які творчі плани має режисерка. Тепла, невимушена, святкова атмосфера зустрічі, шанобливе ставлення до  автентичних українських традицій запам’ятаються, а вогник добра, віри та щастя ще довго горітиме в серцях дітей та дорослих.

Учні 5-А класу підготували новорічну виставу «Казка про снігову королеву», якою привітали своїх батьків, вчителів і гімназистів із зимовими святами.

А для учнів 7-11 класів за підтримки БО «Фонд «Сканді» відбулася традиційна новорічна дискотека.

Дорогі друзі!

Щиро вітаємо вас і ваші родини зі світлими зимовими святами: Новим  2014 роком та Різдвом Христовим!
Нехай збудеться все задумане, а прийдешній рік додасть усім сил та наснаги для нових звершень.
Бажаємо, щоб цей рік приніс мир, спокій, справедливість, здоров’я, радість і впевненість у завтрашньому дні.
Віримо, що у 2014 році всім нам пощастить!
Успіхів, щастя, любові, Божого благословення всім у Новому році!

День Святого Миколая

новорічні заходи Скандинавська гімназія

Скандинавська гімназія

<< Назад