Модель ООН: Сканді-2013

Ось і настала довгоочікувана подія: «МООН: Сканді-2013». 29-30 листопада 2013 року в Скандинавській гімназії   відбулася V науково-практична конференція «Модель ООН: Сканді – 2013. Міжнародна співпраця як запорука стійкого розвитку, захисту миру та безпеки світової спільноти».

Модель Організації Об’єднаних Націй – це гра, яка імітує засідання різних органів системи ООН, а її учасники виступають у ролі дипломатів. Вони представляють різні країни і беруть участь в обговоренні поточних питань, що стоять на порядку денному ООН.

Розпочалась вона з відкриття Генеральної Асамблеї ООН. Напутні слова делегатам сказали в.о. голови Дарницької районної в м.Києві державної адміністрації Дзюба В.М., директор Скандинавської гімназії Пушкарьова Т. Е., керівник та організатор проекту Глотова Є. А.

Дуже приємно було побачити відеозвернення від Секретаріату Московської МООН, від якого ми почули слова подяки за участь у їх моделі ООН та побажання успіхів у наших іграх. Зокрема, росіяни відзначили високий рівень підготовки наших делегатів, які щороку відвідують ігри МДУ ім.М. Ломоносова.

Цього разу Генеральним Секретарем Моделі був обраний Краєв Олександр, а Президентом – Медведєв Григорій, які чудово впоралися з підготовкою і проведенням гри.

У цьому році Скандинавська гімназія доброзичливо відчинила свої двері і для інших навчальних закладів – гостей із Києва і регіонів України: сш №136, №291, гімназія «Оболонь», гімназія №323, Інженерна гімназія (усі – м.Київ), сш №28, №17, гімназія №9 (усі – м.Черкаси), сш №12 м.Конотопа.

У програмі науково-практичної конференції розглядалися такі питання:

1. Комітет з питань роззброєння:

Роль посередництва в мирному вирішенні суперечок, попередження та урегулювання збройних конфліктів. 

2. Комітет з питань навколишнього середовища (ЮНЕП):

Роль ООН у дотриманні Кіотського та Монреальського протоколів з метою збереження атмосфери Землі.

3. Рада з прав людини:

Захист і заохочення реалізації прав дітей, позбавлених волі.

4. ЮНЕСКО:

Розвиток сучасної, якісної та інклюзивної освіти

5. Економічна та соціальна рада:

Міжнародна співпраця з метою викорінення сирітства в світі.

У рамках конференції «МООН: Сканді-2013» було проведено дипломатичний бал, під час якого учасники дотримувались усіх правил та канонів протоколу. Бал розпочався полонезом, захопив учасників і глядачів полькою, іспанським вальсом, та вальсом квітів, пристрасним танго, граційним падеграсом, закружляв запальним сіртакі. Атмосфера у залі була чарівною та радісною. Навіть гості, які не брали участь безпосередньо у конференції, підтанцьовували вслід за делегатами. Особливо любо виглядала маленька дівчинка, яку члени прес-центру помітили випадково. Вона з усіх сил намагалася повторювати усі рухи танцюючих. Варто також відмітити хазяїна та хазяйку балу Федорняка Олега і Борщову Марину, які радо вітали гостей та  слідкували за дотриманням дипломатичному протоколу.

Наступного дня після засідань у комітетах відбулася спец-конференція «Переваги та недоліки інтеграції України у Євросоюз», під час якої делегати провели дебати.

Завершилася конференція підбиттям підсумків роботи, прийняттям резолюцій, нагородженням учасників команд.

Прощавай, «МООН:Сканді-2013».

Здрастуй, «МООН: Сканді-2014»!

Звернення Генерального секретаря MIMUN 2014

Відео з відкриття

Група моделі Сканді-2013

Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013
Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013
Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013
Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013 Модель ООН: Сканді-2013

<< Назад