Урок мужності

Напередодні відзначення знаменної дати 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників 5 листопада у гімназії відбулися уроки мужності, які вкотре повернули школярів до тих днів, коли захисники нашої Вітчизни ціною власного життя визволяли столицю України.

В усіх класах на першому уроці учні зі сльозами на очах та щемом у серці захоплено слухали спогади про ті трагічні і водночас героїчні дні. Деякі школярі принесли фотографії своїх рідних, що пережили жахи війни. У старших класах захід проходив разом із переглядом трансляції уроку по ТРК «Київ» за участю голови КМДА О.Попова.

Учні не лише уважно слухали вчителів і однокласників, а й ділилися своїми знаннями з ровесниками щодо оборони Києва в 1941 році, встановлення окупаційного режиму, діяльності підпільників, боїв за Лютізький та Букринський плацдарми.

Не можна переоцінити важливість таких заходів, оскільки, незважаючи на те, що пройшло вже 70 років і учасників тих подій майже не лишилося, але поки житимуть у наших серцях і пам’яті спогади про ті дня, доти й житимуть для нас ті, хто загинув заради нас і нашого мирного неба. 

Урок мужності в Скандинавській гімназії Урок мужності в Скандинавській гімназії Урок мужності в Скандинавській гімназії
Урок мужності в Скандинавській гімназії Урок мужності в Скандинавській гімназії Урок мужності в Скандинавській гімназії

<< Назад