Архів новин 2008/2009

Данські освітяни в гімназії

30 червня гімназію відвідало 36 працівників освіти з різних міст Данії. Серед них були представники Міжнародної школи з вивчення данської мови. Перед гостями виступив посол Королівства Данія в Україні п. Уффе Балслев, який розповів про політичний та адміністративний устрій нашої держави, економічні відносини між двома країнами.

Докладніше…

Випускний вечір - 2009

Ось і настав радісний і хвилюючий день розставання із рідною гімназією. 24 червня відбувся випускний вечір для школярів 9-х і 11-х класів, що отримали свідоцтва про базову середню освіту і атестати про повну загальну середню освіту.

Докладніше…

Вшанування медалістів

23 червня у Дарницькій районній в м. Києві державній адміністрації відбулося урочисте свято вшанування золотих і срібних медалістів району. Скандинавську гімназію представляли троє учнів, які отримали Золоті медалі «За високі досягнення у навчанні».

Докладніше…

Захист прав дитини – погляд з України та Швеції

10 червня 2009 року Скандинавську гімназію відвідала делегація зі Швеції на чолі з депутатом шведського парламенту паном Крістером Хаммарбергом.

Докладніше...

Зі святом останнього дзвоника!

29 травня у гімназії відбулося традиційне свято останнього дзвоника, під час якого всі учні закладу мали можливість попрощатися зі школою до вересня, а випускники попрямувати у доросле, самостійне  життя. На святі були присутні гості: директор науково-методичного центру Управління освіти Дарницької районної в м. Києві адміністрації Кривоконь Ірина Євгеніївна і заступник декана факультету довузівської підготовки Київського міжнародного університету Хромченкова Наталія Миколаївна.

Докладніше…

Гордість Скандинавської гімназії

22 травня 2009 року відбулося щорічне свято нагородження переможців районного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

Докладніше...

Прощавай, початкова школо!

У травні, коли розцвітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято прощання з початковою школою. Швидкоплинно промайнули роки навчання.

Докладніше...

Свято "Прощавання з Букварем"

Час плине швидко. Ось вже й навчальний рік добігає кінця. У найменших, першокласників, – Свято Букваря. У ньому учні звітують про свої успіхи й досягнення.

Докладніше...

Зірковий час

19 травня в 3-в класі відбувся  фінальний гала-концерт «Зірковий час», під час якого всі учні класу змогли показати свій талант в різних номінаціях.

Докладніше...

Партнери зі Швеції в гостях

11-18 травня Скандинавську гімназію відвідали школярі гімназії  Тессен з міста Нюшопінг (Швеція). Учні гімназії, Негуляєва Єльвіра, Стародуб Анна, Рогозіна Олена, Дрозд Єлизавета, Ожигов Дмитро та Лазаренко Максим із задоволенням погодились прийняти дітей в своїх сім’ях.

Докладніше...

Подорож до Скандинавії

У початковій школі стало традицією проводити свято "Подорож до Скандинавії". Учні 4-х класів здійснюють пошукову роботу, готуючись до вивчення однієї із скандинавських мов.

Докладніше...

Візит президента Фінляндії

14 травня у рамках офіційного візиту в Україну Скандинавську гімназію відвідала президент Фінляндії Тар’я Халонен. Метою цієї зустрічі було поглиблення двостороннього співробітництва наших країн у культурно-гуманітарній та освітній галузях.

Докладніше…

Новий учнівський проект

14 травня  2009 року  учениці 10-х класів гімназії відвідали презентацію нового проекту: "Ділова жінка у сучасному світі". Ініціаторами програми виступили Асоціація ділових і професійних жінок "Киянка" та Центр у справах жінок КМДА.

Детальніше…

Низький уклін вам, ветерани!

Учні гімназії тісно співпрацюють з Радою ветеранів Дарницького району. Напередодні свята Перемоги член ради ветеранів Дарницького району, полковник у відставці Заржицький Володимир Станіславович, завітав до учнів Скандинавської гімназії і провів урок мужності, розповівши учням про оборону міста Києва, яка тривала 74 доби.
Докладніше…

Зустрічаємо школярів Уллевалсколе

З 4 по 8 травня 2009 року Скандинавська гімназія гостинно зустрічала учнів партнерської Уллевалсколе з м.Осло. Познайомившись з київськими учнями у вересні, норвезькі школярі своїм приїздом відповіли на запрошення нашого закладу.
Докладніше…

Учні гімназії – чемпіони України

25 квітня відбувся чемпіонат України з бальних танців. Учні Скандинавської гімназії, представники танцювально-спортивного клубу "Зоряний" Савчук Олександр та Камінська Анастасія взяли участь у змаганнях в категорії "Ювенали-І" і стали чемпіонами України з латиноамериканської програми та бронзовими призерами з 10 танців.
Докладніше…

"Північне сяйво". Вікінги: початок шляху

24 квітня в Скандинавській гімназії відбувся традиційний фестиваль скандинавських країн "Північне сяйво". До гімназії завітали посол Фінляндії Крістер Міккелссон, посол Королівства Данія Уффе Балслев, працівники посольств Швеції, Норвегії, представники органів державної влади, міжнародних організацій, фондів, скандинавських організацій та підприємств, що працюють в Україні, освітяни, засоби масової інформації.
Докладніше…

Модель ООН. Сканді - 2009

Із 6 по 22 квітня в Скандинавській гімназії відбулася гра "Модель ООН.  Сканді-2009". У грі взяло участь близько 100 учнів 7-9 класів. Суть цього заходу полягала у тому, що учасники здійснювали роботу послів країн ООН на зустрічі-конференції. Кожен делегат мав унікальну можливість відстояти свою думку щодо тієї або іншої глобальної проблеми, захистити позицію своєї країни, запропонувати свою власну резолюцію.

Докладніше…

Казкова подорож до Копенгагена

Традиційним стали навчальні подорожі школярів до країн, мова яких вивчається у Скандинавській гімназії. З 4 квітня по 12 квітня 2009 року група учнів та вчителів відвідала королівство Данії та її чудову столицю – Копенгаген.

Докладніше…

До Дня народження Ганса Христіана Андерсена

2 квітня 2009 року відбувся святковий захід з нагоди річниці з дня народження видатного данського казкаря Ганса Христіана Андерсена. Учні 6-А, 7-А, 8-А класів, які вивчають данську мову, взяли участь у навчально-практичному заході «Казка мого життя…»

Докладніше…

ІV регіональна конференція "Модель ООН. Київ – 2009"

24 березня команда Скандинавської гімназії взяла участь у четвертій регіональний конференції старшокласників "Модель ООН". Метою гри було формування у молодих  людей комунікативних, політичних, соціальних та лідерських компетентностей, підвищення обізнаності учнів із міжнародними проблемами шляхом залучення до роботи в конференції представників посольств, дипломатичних та міжнародних організацій.

Докладніше… 

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру-2009"

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру-2009" проводиться в Україні під егідою ЮНЕСКО на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Метою конкурсу є: популяризація математичних ідей та підтримка талановитих школярів, розвиток їх інтелектуальних здібностей. Учні нашої гімназії є постійними учасниками цього заходу.

Докладніше…

Свято Каліграфії

19 березня у початковій школі відбулося  Свято Каліграфії. Першим кроком до перемоги у шкільному турі було проведення класних змагань знавців правильного письма.

Докладніше…

Зустріч у посольстві Єгипту

У рамках гри "Модель ООН – 2009" група учнів Скандинавської гімназії 17 березня відвідала посольство Єгипту з метою дізнатися більше про цю країну, адже саме її і Грузію ми маємо представити на грі старшокласників.

Докладніше…

Зустріч у посольстві Грузії

11 березня учні гімназії, які беруть участь у IV регіональній конференції старшокласників «Модель ООН. Київ 2009» і представлятимуть Грузію відвідали посольство цієї країни у Києві. Вони мали можливість поспілкуватися з радником посла Іраклі Канделакі і Першим секретарем посольства Іраклі Катамадзе.

Докладніше…

Конкурс дитячого читання

У лютому 2009 року в Скандинавській гімназії серед учнів 6-7 класів відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Найкращий читач України – 2009". У конкурсі взяло участь понад 100 школярів. Переможцями стали Краєв Олександр (6-В клас) та Бодров Сергій (7-А клас).

Докладніше…

З днем народження, гімназіє!

23 січня 2009 року відбулися святкові заходи  з нагоди 4-ої річниці з дня народження гімназії. Усі класи мали можливість подарувати нашому закладу свою творчість, вітання, цікаві виступи.

Докладніше…

Новорічні свята у гімназії

З 22 по 26 грудня проводяться свята зустрічі Нового року у гімназії. Свято розпочалось виставою «Зимові пригоди» для учнів 1-6 класів, де школярі мають можливість не тільки зустрітися з казковими героями, але взяти участь в іграх-забавах.

Докладніше…

Новий рік у 1-Д класі

Очікування Нового року… Тривожне, щемливе та безмежно радісне почуття. В цей час навіть першокласники стають чарівниками. Учні 1-Д класу разом зі своєю вчителькою Вороніною Іриною Анатоліївною та батьками подорожували стежками новорічної казки з вічним сюжетом – боротьба добра зі злом.

Докладніше…

День Святого Миколая

19 грудня день Святого Миколая. Учні початкових класів з нетерпінням чекали на нього: писали йому листи, готували привітання, святкові родинні зустрічі. Зранку малеча знайшла подарунки у своїх класних кімнатах.

Докладніше…

Новорічна казка 3-Є класу

Усі дітлахи з нетерпінням чекають зимових свят – Святого Миколая, Різдва, Нового року. 18 грудня учні 3-Є класу запросили всіх у гості на новорічну різдвяну казку. Справжня артистична атмосфера панувала на сцені і в залі.

Докладніше…

Меценат 2008 року

17 грудня у Дарницькій районній в м. Києві державній адміністрації відбу- лося нагородження переможців конкурсу «Меценат року». У номінації «Дружба без кордонів» перемогу здобула компанія «Теленор» в обличчі президента п. Тронда Мое, що є давнім другом гімназії.

Докладніше…

Сузір'я початкової школи

У грудні відбулися концерти талановитої малечі у початкових класах. Спочатку перед батьками виступали учні паралелі 3-х класів, потім звітува- ли другі і четверті класи. 

Докладніше…

Вечорниці на Андрія

13 грудня православні християни відзначали день на честь святого апостола Андрія Первозваного. Напередодні у 2-Д класі відбулись «Андріївські вечорниці». Діти разом зі своїми батьками із задоволенням поринули у минуле: пригадали народні звичаї, традиції, забави.

Докладніше…

Кіруна зустрічає киян

З 9 по 14 грудня відбулася подорож учнів Скандинавської гімназії до  найпів- нічнішого міста Швеції Кіруна, де знаходиться наша партнерська школа Hogalingskolan. Відвідуючи це місто, в учнів була можливість побачити шахту, де добувається залізна руда, готель, побудований зі снігу та льоду, Інститут космічної фізики, виступити на традиційному святі Святої Люсії.

Докладніше …

Санта Люсія в Україні

13 грудня у гімназії відбувається традиційне шведське свято Святої Люсії. Учнів нашого закладу запросили відразу до двох місць – посольства Швеції та Sony Ericsson,  де гімназисти взяли участь у чудовому дійстві.

Докладніше …

Другі інтелектуальні ігри "Сканді-ерудит"
серед учнів 7-х класів

25 листопада відбувся фінал інтелектуальних ігор "Сканді-ерудит", у якому взяли участь переможці відбіркового туру Бодров Сергій, Кіндзер Мар’ян, Котвицька Ліза, Вершиніна Олександра, Данченко Поліна.

Докладніше …

Вісті з бібліотеки

З 10 по 25 листопада Учнівське самоврядування гімназії та шкільна бібліотека проводили акцію "Подаруй улюблену книгу бібліотеці". Бібліотечний фонд поповнився різноманітною літературою: казками Андерсена, Пушкіна, енциклопедіями, словниками, творами українських та зарубіжних письменників, фантастичними та пригодницькими романами.

Докладніше …

Осінній бал

26 листопада відбулося чудове свято у 3-Б класі.
Господиня Осінь розіслала запрошення у чарівну країну творчості та фантазії 3-Б кл. На гостей очікували цікаві зустрічі з героями осінніх казок, несподіваний дощик та танець з парасольками, ніжний осінній вальс. Гарячі серця дружного колективу з ніжністю об’єдналися в журливих осінніх піснях.

Детальніше…

Пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

19 листопада у Скандинавській гімназії відбувся Всеукраїнський урок пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. У кожному класі були проведені різноманітні за формами виховні заходи, а саме: уроки-реквієми, уроки-плачі, уроки-спогади, уроки-диспути.

 

Докладніше …


 

Норвезька Кронпринцеса Метте-Маріт відвідала гімназію

Її Королівська Високість Метте-Маріт, Кронпринцеса  Норвегії, 22 жовтня відвідала Скандинавську гімназію. До Києва вона прибула як спеціальний посол ООН і повинна була відвідати організації, які займаються ВІЛ/СНІД-інфікованими. Не зважаючи на хворобу, принцеса із задоволенням приїхала до наших учнів. Протягом двох годин Метте-Маріт ознайомилася із гімназією, побувала на уроці норвезької мови, подивилася концерт та обговорила із старшокласниками найбільш важливі проблеми, які постають перед молоддю.

Детальніше...


 

Посвята у першокласники

Школа – це дивовижний світ. Є в ньому місце і для напруженої праці, і для розваг та відпочинку. Два місяці навчання маленьких першокласників швидко минули. І, як винагорода за напружену працю, 21 жовтня відбулося традиційне свято для молодших гімназистів – "Посвята у першокласники".

Докладніше…

Фінсько-українська виставка

З 10 по 12 жовтня 2008 року учні нашої гімназії взяли участь у фінсько-українській виставці дитячих робіт "Чарівні казки", яка відбулася за підтримками Посольства Фінляндії в Україні та художньої студії "Маленький принц".

Докладніше…

Семінар освітян трьох країн

На початку жовтня відбувся семінар директорів шкіл та вчителів німецької мови Німеччини, Росії та України з теми захисту прав дітей та створення спільних проектів між учнями іноземних шкіл. Перша зустріч пройшла у квітні  2008 року в Берліні, де взяла участь директор Скандинавської  гімназії Тетяна Пушкарьова.
4 жовтня до гімназії завітали учасники семінару – освітяни з Берліну, Гамбурга, Вісбадена, Новосибірська, Хабаровська, Петрозаводська, Оренбурга, Луганська, Дніпропетровська, Миколаєва, Сум, Полтави.

Докладніше…

Здрастуй, Векхьо

Згідно з угодою про співробітництво між Katedralskolan (м. Векхьо Швеція) та Скандинавською гімназією у вересні цього навчального року, відбувся обмін учнями. З 19 по 27 вересня учні 10-11-х класів перебували у сім’ях своїх друзів зі Швеції. Також ми мали нагоду відвідати чудовий Берлін та неперевершений Копенгаген, ознайомитися з історією та культурою цих міст.

Докладніше…

Осло зустрічає гімназистів

Учнівська делегація дітей 6-Б та 7-Б класу, що вивчають норвезьку мову, мали чудову нагоду з 12 по 17 вересня відвідати столицю Норвегії – місто Осло. За фінансової підтримки всесвітньо відомої компанії Telenor довгоочікувана подорож здійснилася.

Докладніше…

Нові друзі гімназії

Уже стало традицією Скандинавської гімназії зустрічати у своїх стінах школярів з інших країн. З 7 по 12 вересня ми приймали 30 учнів із Катедралсколе м. Векшо, що у Швеції.

Докладніше…

Шведські бізнесмени в гімназії

5 вересня відбулася зустріч представників Swedish Ukrainian Business Club із учнями Скандинавської гімназії. Метою цього зібрання було ознайомлення бізнесменів ? представників шведських підприємств в Україні – з нашим навчальним закладом.

Докладніше…

З Днем Знань!

Першого вересня відчинила двері Скандинавська гімназія, щоб зустріти своїх учнів у новому навчальному році. На шкільному стадіоні відбулося урочисте свято до Дня Знань.

Докладніше…

 

<< Назад