Фестиваль природничо-математичних дисциплін

      16 листопада стартував традиційний фестиваль природничо-математичних дисциплін. Цього року він проходив під гаслом «Scientia Vinces. - Наукою переможемо».  Саме наука має  стати потужною зброєю у відповідь на виклики сучасного світу.
      Учні 10-их класів візуалізували інформацію та інтегрували її в інфографіки, які було розміщено при вході в гімназію. Паралель 8-х класів під час проблемно-пошукового уроку «Віруси у житті & комп’ютері» оцінили значущість  і роль інформатики в сучасному динамічному житті.

      Учні старшої ланки вирішили розібратися в актуальних питаннях сьогодення: як коронавірус вплинув на екологію; чому цей період – можливість навчитися жити, не засмічуючи планету? Висновки та дослідження діти подали у вигляді карти «Статистика. Математика.  Плюси та мінуси Covid-19» та фотовиставки «Неочікувані наслідки пандемії».
      Науковці  6 - х класів на уроках біології мали змогу познайомитися з представниками одноклітинних організмів. Діти з цікавістю вдивлялися  в мікроскоп та були вражені  мікроскопічними розмірами організмів та особливостями процесів життєдіяльності.
      Учні 9-х класів на уроках хімії, розглянувши складові та властивості звичайного мила, дійшли до висновку, що саме воно є суперзброєю проти вірусів.
      Учні 8-х  та 11-х працювали над виготовленням санітайзерів у домашніх умовах.
      Цікавість, живий інтерес, викликала виставка математичних газет, 3-D  плакатів, пов'язаних з COVID – 19, яку організували учні 5-В, 5-Д, 6-Б,6-Д, 10-Б, 10- В класів.
      У 7-В класі відбулось справжнє математичне свято. Діти "пригощали" один одного цікавими ребусами, шарадами та іншими математичними «смаколиками».
      Під час математичної вікторини учні 9-х класів демонстрували знання математики та сучасних технологій, працюючи в дружній команді.
      Для учнів 8-х класів старшокласники провели ознайомчу бесіду про вірусні захворювання та різноманітність вірусів у природі, використовуючи матеріали загальношкільної  виставки.
      Силами учениць 10-А класу Бабік Катерини, Охримчук Ольги, Образцової Богдани та Тишини Анастасії були проведені цікаві та  змістовні радіогазети "Віруси в природі та житті людини: знайомі незнайомці" та "Міфи та правда про COVID-19".
      На уроках біології 10 -11 класи захищали проєкти "Віруси та неклітинні форми життя", "Вірусні хвороби людини: профілактика та лікування". 
      Готуючись до інтегрованого проєкту з геометрії та біології «Правильні многогранники в архітектурі вірусів», учні 10-х та 11-х класів дізналися, що деякі віруси мають форму тіл, які вивчають на уроках математики.
      Під час конкурсу «Фізика Info» учні 7-10-х класів виготовляли макет листівки, яка інформувала про шляхи розповсюдження вірусів, зокрема вірусу Сovid-19. Макети листівок було надруковано та розповсюдженоїх серед учнів.
      А під час літературного  конкурсу «Фізика в українській поезії» учні переконались в тому, що наше життя неможливе без поезії.
      Ось таким плідним виявився цей тиждень. Ми вітаємо нашу учнівську молодь і бажаємо нових успіхів та яскравих перемог!