Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

«Інтелектуальний тиждень» початківців розпочався 24 лютого олімпіадою з інформатики серед учнів 3-4 класів «Інтелект у шатах духовності». Під керівництвом вчителів інформатики Кушнір С. Г. та Турчанінової Л.В. діти демонстрували вміння складати алгоритми, працювати у текстовому та графічному редакторах.    

Можна із впевненістю сказати, що наші переможці – це майбутні програмісти, які ще не раз будуть славити гімназію в різних конкурсах і змаганнях. Ми вітаємо:

І місце - Михайлищук Тарас (3-А клас) та Голець Данило (4-Є клас);

ІІ місце - Теребій Олександра (3-В клас), Ваврикович Святослав (3-Б клас), Чепурний Богдан (4-Є клас), Олефіренко Артем (4-Б клас);

ІІІ місце - Шумейко Микита (3-В клас), Шестопал Тімур (3-Д клас),  Ашигянц Мілена (4-В клас), Петрунько Іванна (4-Д клас),  Ковальов Максим (4- Г клас), Гостило Денис (4-Б клас).

У рамках фестивалю цього ж дня проходив шаховий турнір, який організував і провів керівник шахового гуртка Шистарьов С. Ю. У ньому взяли участь учні 1-4 класів. Переможцями стали:

1 місце
Осика Андрій, учень 1-Є класу;
Єщенко Уляна, учениця 2-Г класу;
Соловйов Олег, учень 4-А класу;

2 місце
Буданов Тімур, учень 1-Б класу;
Подопригора Роман, учень 2-Б класу;
Лівінський Тарас, учень 4-А класу;

3 місце
Силенко Ілля, учень 1-Є класу;
Гриценко Олександр, учень 2-Б класу;
Марциновський Ярослав, учень 3-В класу.

25 лютого в рамках проведення тижня іноземних мов у початковій школі  відбулися різноманітні цікаві заходи. В 1-х класах був проведений святковий урок, під час якого учні мали змогу продемонструвати свої вміння спілкуватися англійською мовою, співати пісні та виготовляти творчі роботи «My favourite toys”. Найкращі  дитячі вироби були представлені на стендах першого поверху початкової школи гімназії. Другокласники презентували батькам незабутню подорож у магічний світ квітів «Carnival of flowers». Допомагали учням розкрити свої таланти вчителі англійської мови Мариненко О.П., Шаповаленко В.С., Нагорна Т. К., Васильєва О. Я., Мрига М.А. Свято принесло всім учасникам дійства яскраві емоції і незабутні враження. Учні 3-х класів презентували проекти «English world»». Переможцями конкурсу стали:

1 місце
Маринчик Анастасія, учениця 3-Г класу;
Вороніна Дар'я, учениця 3-Г класу;

2 місце
Федоритенко Олександра, учениця 3-Г класу;
Волинець Наталія, учениця 3-В класу;
Здоровець Богдан, учень 3-Г класу;

3 місце
Харчук Андрій, учень 3-Б класу;
Богдан Олександр, учень 3-Д класу.

Учні 4-х класів брали участь в олімпіаді з іноземної мови. Батьки мали можливість побачити досягнення дітей протягом навчання у початковій школі.  Учасники олімпіади зайняли такі призові місця:

1 місце
Нагорна Катерина, учениця 4-Є класу;

2 місце
Печковський Олександр, учень 4-Д класу;
Кобилянська Вероніка, учениця 4-Г класу;

3 місце
Чепурний Богдан, учень 4-Є класу;
Попова Єлизавета, учениця 4-Б класу;
Лахматов Денис, учень 4-А класу;
Ковальов Максим, учень 4-Г класу;
Галушко Катерина, учениця 4-Є класу;
Циганок Роман, учень 4-А класу;
Гостило Денис, учень 4-Б класу.

Також четвертокласники взяли участь у конкурсі стіннівок на тему: «We learn English». Призові місця отримали:

1 місце
Тєут Владислав, учень 4-Є класу;
Ващіліна Діана, учениця 4-Д класу;
Воронецька Юлія, учениця 4-А класу;

2 місце
Голець Данило, учень 4-Є класу;
Ковтун Марія, учениця 4-Д класу;
Маленко Сергій, учень 4-Є класу;
Феденко Євгенія, учениця 4-Є класу;
Ковальов Максим, учень 4-Г класу;
Різун Ірина, учениця 4-Г класу;

3 місце
Білоус Дарина, учениця 4-А класу;
Откидач Альона, учениця 4-А класу;
Рябченко Владислав, учень 4-А класу;
Налбадян Микола, учень 4-В класу;
Бансал Софія, учениця 4-В класу.

Чудові результати показали найстарші учні початкової школи в інтелектуальному турнірі «Брейн Ринг»:

1 місце - команди учнів 4-Г та 4-Є класів;

2 місце - команда учнів 4-А та 4-Д класів;

3 місце - команда учнів 4-Б та 4-В класів.

Усі переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Також  25 лютого  учні 4-А класу разом із вихователем Репінецькою Юлією Михайлівною демонстрували свої знання з різних предметів у ток-шоу «Перехрестя думок».

26 лютого  у початковій школі відбулося  Свято Каліграфії. Учні 3-4-х класів вирушили у подорож до Країни Каліграфії. Її Королева і Король Порядок  зі своїми помічниками, зразковими зошитами, приготували для гостей багато приємних сюрпризів: танцювали ніжний вальс, співали веселі пісні, декламували вірші, наголосили на правилах зразкового каліграфічного письма. Але  Зошити-Замазури, Пляма, Помилка намагалися зашкодити каліграфічному письму учнів. Як і кожна казка має чарівне завершення,  так і це свято закінчилося нагородженням дітей. Грамоти за призові місця у конкурсах, турнірах, змаганнях, які проходили протягом двох тижнів «Сузір'я початкової школи-2014», вручила заступник директора з НВР Коломієць Н. Л. Велика кількість нагороджених  переконала присутніх у залі учнів у тому, що бути розумним – це престижно, писати у зошитах каліграфічно та охайно приємніше, ніж слухати поради негативних героїв.

27 лютого  випускники 4-х класів разом із своїми вчителями підготували виставу за підсумками проекту «Подорож до Скандинавії». Головні герої Карлсон, учень 4-Г класу Крупельницький Давід, і Пеппі, учениця 4-А класу Сахарова Михаліна, відправилися у подорож країнами Скандинавії, де їх привітно зустрічали з віршами, піснями, танцями у національних костюмах народи Данії (4-А клас), Норвегії (4-Д клас), Фінляндії (4-В та 4-Є класи), Швеції (4-Г клас). Не забули казкові герої і про Україну, яку представляли учні 4-Б класу. З привітальним словом виступила  заступник директора з виховної роботи Полікарпова І.В. Дітям були вручені грамоти за участь у конкурсах «Сузір'я початкової школи – 2014». Фінальним завершенням вистави стало виконання гімну Скандинавської гімназії.

Вже стало доброю традицією у класній родині 2-А класу разом із вчителькою Вороніною І. А. проводити свято «Масляна». Святкове вбрання дітей, зала, красиво прикрашена відповідно до традицій української хати, створили атмосферу родинного тепла і любові.  Юні актори  майстерно відобразили звичаї українського народу: водили хороводи, співали веснянки, закликали весну. На завершення свята всіх пригостили основою обрядовою стравою Масляної – млинцями. Наступного дня  святкування Масляної відбулося і в учнів 3-Б класу, яке організувала класовод Панченко Н.А.

Протягом тижня проводився конкурс зошитів з математики серед  учнів 2-4 класів. Найкращі були представлені на стенді у холі початкової школи. Оформлювали виставку Марчук С.Л. та Дзьома О. В. За зразкове ведення зошитів слід відмітити таких учнів:

  • Яропуда Богдана, учня 2-А класу;
  • Грималюк Анастасію, ученицю 2-Б класу;
  • Архипову Ольгу, ученицю 2-Г класу;
  • Кульбоко Дарію, ученицю 3-А класу;
  • Слісаренко Богдана, учня 3-Б класу;
  • Харчука Андрія, учня 3-Б класу;
  • Руденко Дарію, ученицю 3-Б класу;
  • Карпенко Анну, ученицю 3-В класу;
  • Федюрка Романа, учня 3-Г класу;
  • Дем’янчука Назарія, учня 3-Д классу;
  • Анушіч Софію, ученицю 4-А класу;
  • Савіцку Олександру, ученицю 4-Б класу;
  • Волкову Діану, ученицю 4-В класу;
  • Буханцова Олексія, учня 4-Г класу;
  • Печковського Олександра, учня 4-Д класу;
  • Чепурного Богдана, учня 4-Є класу.

 

І ще одна приємна новина - робота учениці 3-Г класу Горошинської Олександри з образотворчого мистецтва направлена на районну виставку-конкурс дитячих малюнків за творами Т.Г.Шевченка «Шевченків дивосвіт». Бажаємо перемоги юній художниці!

Щирі вітання усім переможцям конкурсів!

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

Фестиваль «Сузір’я початкової школи»

<< Назад